Profesjonell tannrens

Få et friskt smil igjen!

For å kunne beholde friske tenner, trenger du også et friskt tannkjøtt. Selv om du pusser tennene både godt og effektivt, er det likevel behov for regelmessig profesjonell rens.

Dyprens innebærer fjerning av tannstein og belegg med ultralydscaler, samt fjerning av bakterier og misfarging ved hjelp av sandblåsing og puss. Dyprensen avsluttes med remineralisering av tennene ved bruk av profesjonell paste. Tannstein er et hardt, hvitt eller gult belegg som sitter på tennene nært tannkjøttet. Dersom du ikke fjerner myk plakk fra tennene, vil kalk og mineraler fra spyttet danne et lag som er umulig å fjerne selv. Vi har alle mange spyttkjertler, og disse har utgang i munnen f.eks. bak fortennene i underkjeven og i kinnet nær jekslene i overkjeven. I disse områdene dannes tannstein raskest. Tannstein kan kun fjernes hos tannlege eller tannpleier ved hjelp av spesialinstrumenter.

Kaffe, te, røyk og fargerike drikker som brus eller vin kan misfarge tennene. Overflaten av tennene er ikke helt glatte, og det finnes mange mikroåpninger som kan trekke til seg farge fra mat og drikke. Resultatet er et lite estetisk pent og mørkt belegg som ikke er mulig å fjerne med vanlig tannbørste. Sandblåsing kan ofte fjerne belegg effektivt, og gir deg et fint og hvitt smil. Etter dyprens får du tannpuss med en spesiell tannkrem som beskytter emaljen og remineraliserer tennene.

Bestill tannrens, nå!
Dyp tannrens, tannstein, vond ånd, misfargning

Sliter du med blødning fra tannkjøttet, dårlig ånde eller løse tenner? Dette er ofte symptomer på en tannkjøttsykdom, gingivitt eller periodontitt.

Forebygg tannsykdommer

Ved vanlig undersøkelse hos våre tannleger er en enkel puss og rens av tennene inkludert i prisen.

Vi anbefaler også profesjonell tannrens hos vår tannpleier. Dette for at du skal opprettholde god munnhygiene og sunne tenner.

Profesjonell tannrens behandler og forhindrer bakterielle opphopninger i munnen din og forebygger tannsykdommer.

Tannstein kan føre til at plakk oppstår, noe som kan utvikle seg til betennelse i tenner, tannkjøtt og gom. Tannkjøttet vil tykne til etter hvert, og bakterier flytter seg videre helt inn til kjevebeinet. Spiser bakteriene beinet, vil dette føre til løse tenner. Profesjonell tannrens forebygger tannkjøttsykdommer som gingivitt, periodontitt og karies.Hvis du sørger for jevnlig tannrens hos tannpleieren vår, vil ikke bakterier hope seg opp og danne plakk.

Vår tannpleier vil foreta en vurdering av hvor mye og ofte du trenger tannrens – også kalt GBT (Guided Biofilm Therapy). Det renses for både belegg og plakk. Rensen går også dypt inn i tannkjøttlommene, slik at alle bakterier fjernes. Dette gjøres med sandstråling, noe som har vist seg å være et veldig effektivt arbeidsverktøy. Dessuten fjernes alt belegg som har oppstått pga. te, kaffe og tobakk, og dine tenner vil få sin flotte og naturlige farge tilbake – selvsagt uten at tannsubstansen skades. Til slutt får du en grundig puss av alle tennene dine, og du går ut igjen med en ren og frisk munn.

Behovet for tannrens avhenger av formen og posisjonen på tennene dine, og hvor nøye du er med munnhygienen. Noen velger å få tannrens 2–3 ganger i året. Andre nøyer seg med tannrens én gang per år.

Vår tannpleier vil kunne fortelle deg hvor hyppig tannrens dine tenner trenger.

Bestill tannrens, nå!
Profesjonell tannrens forebygger tannkjøttsykdommer som gingivitt, periodontitt og karies. 

Før etter rens