Tanntrekking

Tanntrekking

Når må en tann trekkes?

Såfremt det er mulig, prøver vi alltid å bevare tennene dine. Dessverre finnes det flere situasjoner der konserverende behandling ikke lenger er en mulighet.

Har du for eksempel blitt utsatt for en ulykke og har mistet en stor del av tannen, er det ofte ikke mulig å bare lime den på plass igjen. Ved en komplisert fraktur eller et stort hull, kan prognosen for å beholde tannen være dårlig.

Derfor hender det at en tann må trekkes og at tannerstatning vurderes.

Dersom du sliter med periodontitt – en tilstand som fører til at bein forsvinner og tennene begynner å løsne – kan du bremse eller stoppe prosessen med regelmessige sjekker og behandling hos oss. Dersom prosessen har kommet langt og tennene ikke kan reddes, finner vi en løsning som sikrer at du får smilet ditt tilbake.

Visdomstenner kan av og til skape problemer. Spesielt dersom de vokser skjevt eller forårsaker betennelse. Da er ekstraksjon eller trekking den beste løsningen.

Visdomstenner kan av og til skape problemer. Spesielt dersom de vokser skjevt eller forårsaker betennelse. Da er ekstraksjon eller trekking den beste løsningen.

Lindesnes Tannlegenter før etter implantat krone bro

Mange forskjellige protetiske muligheter.

Dersom du må trekke en tann, finnes det mange forskjellige protetiske muligheter. Snakk med oss for å finne den beste løsningen for deg.

Kirurgisk behandling

Vi har mange behandlingsmuligheter for din tannhelse. Tanntrekking er den vanligste kirurgiske prosedyren vi tilbyr. Dersom tannen din må trekkes, men sitter veldig godt fast i munnen, benytter vi ofte kirurgisk utstyr. En operasjon høres ofte skremmende ut, men det trenger ikke å være det. Prosedyrene våre utføres som regel raskt, og alltid helt smertefritt. Dersom det ender med kirurgi, vil du også ha rett på refusjon fra Helfo.

Det er ikke bare ved ekstraksjon at kirurgi anvendes.

Dersom du sliter med tannkjøttsykdom som periodontitt, får du regelmessig dyprens eller depurasjon hos oss. Ikke-kirurgisk, systematisk behandling er som regel effektivt nok, men dersom tilstanden er omfattende eller har fått utvikle seg lenge, kan det bli nødvendig med kirurgisk behandling. Da får vi direkte tilgang til betennelsen rundt tennene. På den måten kan vi foreta en grundig rens av bakterier som sitter langt under tannkjøttet, og som ikke er synlig i munnen.

Trekker tannkjøttet ditt seg tilbake?
Dersom en eller flere av tannhalsene dine er synlig i munnen, finnes det kirurgiske muligheter for å få disse dekket igjen.

Lindesnes Tannlegenter OPG tannlege røntgen