En moderne og vellykket løsning for deg som vil erstatte tapte tenner

Implantat kan være en god løsning for deg

Tannimplantat kan være en god løsning for deg

Har du ett eller flere store mellomrom mellom tennene som reduserer din livskvalitet og forhindrer deg i å le, prate eller tygge mat slik du skulle ønske? Eller har du en tannprotese som du er misfornøyd med?

Da kan ett eller flere tannimplantater være løsningen for deg.

Vi ved Lindesnes Tannlegesenter tilbyr implantatbehandling der du får nye, faste tenner!

Bestill uforpliktende og gratis implantatkonsultasjonBestill gratis konsultasjon
Lindesnes Tannlegenter før etter implantat krone bro

Første besøk
Konsultasjon

Under konsultasjonen gjør tannlegen en vurdering av hvilke behandlingsmuligheter som er aktuelle for deg. Dersom tannimplantat ser ut til å være den beste løsningen, planlegger vi videre derfra.

Andre besøk
Innsetting av implantater

Under det andre besøket setter tannlegen inn eventuelle implantater. Dette utføres under lokalbedøvelse, og hele behandlingen skal være helt smertefri. Etter behandlingen kan det være litt ømt i implantatområdet, noe som kan lindres med reseptfrie smertestillende tabletter.

Prognosen for implantatbehandling er svært god, og i 90 % av tilfellene fester implantatet seg veldig bra. I noen få tilfeller vil ikke implantatet feste seg. Tannlegen tar da bort implantatet og planlegger en eventuell re-behandling. Sistnevnte er inkludert i det første kostnadsforslaget.

Tilhelingen der implantatet fester seg helt fast i benet kan ta opptil fire måneder. Deretter er det tid for det tredje besøket. Under tilhelingsprosessen kan du ha en midlertidig tannkrone på plass.

Tredje besøk
Individuell krone som er tilpasset både farge og form

Ved det tredje besøket tar tannlegen avtrykk av implantatet i munnen og sender det til sin tanntekniker for fremstilling av den permanente tannkronen.

Tannteknikeren fremstiller så en individuell krone som er tilpasset både farge og form på dine øvrige tenner. Denne implantatkronen prøves i munnen og settes fast dersom du er fornøyd. Har du flere implantater kan disse bindes sammen ved hjelp av en implantatbro.

Bestill gratis implantatkonsultasjonBestill gratis konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om implantat

Hva koster implantatbehandling?

En implantatbehandling i Norge, inklusivt alle kostnader, kan koste mellom 16 000 og 25 000 kr per tann, avhengig av hvilket implantatsystem som benyttes.

Tannlegen kan gi deg et nøyaktig kostnadsoverslag først etter undersøkelse.

Alle våre pasienter får garanti på implantater utført av oss, forutsatt at man har fulgt gode hygienerutiner og kommer til regelmessige kontroller hos oss.

Hvem kan få tannimplatat?

I prinsippet kan alle få tannimplantat, og alder er intet hinder.

Forskning har vist at implantatbehandling øker livskvaliteten da man kan tygge, prate, le og fungere normalt igjen. Blør du lett må du fortelle det til tannlegen, slik at det kan tas med i betraktning før behandlingen.

Dersom du røyker forminskes suksessraten på implantatbehandling. Slutter du å røyke har du samme prognose som ikke-røykere. Har du for lite ben finnes det ulike løsninger for dette. Tannlegen diskuterer mulighetene ut ifra din situasjon ved det første besøket.

Er det ikke smartere og billigere å få implantat i utlandet?

Selve behandlingen kan være billigere i utlandet, men du bør tenke på at et implantat – akkurat som vanlige tenner – behøver kontroll og vedlikehold.

Tannleger i utlandet bruker ofte andre implantatsystemer enn i Norge. Dersom det skulle oppstå problemer med implantatet, må du derfor ofte reise tilbake til tannlegen i utlandet for behandling. Det kan dessuten oppstå problemer og konflikter relatert til garanti og forsikring.

Utfører du din implantatbehandling hos oss er du forsikret gjennom norsk pasientskadeerstatning (NPE), og vi hjelper deg dersom komplikasjoner mot formodning skulle oppstå. Det er selvfølgelig du som bedømmer hvor du skal få din implantatbehandling, men vi anbefaler deg å se på flere aspekter enn pris når det gjelder din egen helse.

Er implantatbehandlingen smertefri?

Implantatbehandling utføres under lokalbedøvelse og skal være helt smertefri. Det finnes ikke nerver i ben, og dermed har man heller ingen følelse når vi setter skruen inn i beinet. Dersom du skal ha flere implantater kan behandlingen ta noe lengre tid. Å gape over lang tid og utsettes for lyd og vibrasjoner fra apparater kan oppleves som ubehagelig.

Vi ved Lindesnes Tannlegesenter har behandlet mange pasienter med tannlegeskrekk, og vi er bevisste på å gjøre behandlingen din så behagelig og smertefri som mulig. Du som pasient er i sentrum, og du kan be om en pause når som helst under behandling hos oss.

Gjør det vondt etter implantatbehandling?

Voldsom smerte forekommer sjelden. Man kan derimot oppleve ømhet og mulig hevelse i implantatområdet de første dagene etter behandling. Det er vanligvis kun tannkjøttet som er ømt etter behandlingen. Ømhet og hevelse kan lindres med is og reseptfrie smertestillende.

Våre pasienter blir ofte overrasket over hvor enkelt og greit en implantatbehandling går. De fleste ønsker flere implantater etter å ha fått sitt første implantat hos oss.

Hvor lang tid tar implantatbehandling?

Å sette implantatet på plass går relativt fort, men det å forberede helt sterilt utstyr kan ta noe tid. Etter at implantatet er på plass må du vente mellom 2–4 måneder på at implantatet skal gro fast og forbinde seg til beinet. Under ventetiden kan du ha en midlertidig tannkrone eller protese.

Etter omtrent tre måneder tar man avtrykk for å fremstille kronen, broen eller protesen. Hele behandlingen kan ta opptil fire måneder, avhengig av det aktuelle pasientkasuset.

Hva er riskoen ved implantatbehandling?

Det er generelt sett lav risiko ved implantatbehandling, men den vanligste komplikasjonen som oppstår er at implantatet ikke fester seg. Skulle dette skje, vil vi utføre ny implantatbehandling kostnadsfritt dersom implantatbehandlingen ble utført av oss tidligere. Sjansen for at det nye implantatet vokser inn og fester seg, er den samme som første gang – og ligger vanligvis på rundt 90 %.

Andre sjeldne komplikasjoner er blødninger og nerveskader. Tannlegen gir deg informasjon om hva du skal gjøre dersom dette skulle skje. Implantatbehandling er en god og forutsigbar behandling som i dag utføres hyppig for å erstatte tapte tenner.

Hvordan tar jeg vare på mine tannimplantater?

I likhet med naturlige tenner behøver tannimplantater vedlikehold. Vedlikehold av implantat skiller seg ikke nevneverdig fra vedlikehold av naturlige tenner. Du får selvfølgelig tydelige instruksjoner av din tannlege om dette. I forbindelse med ditt faste tannlegebesøk kontrollerer tannlegen også implantatene dine.

Smil til verden - øk livskvaliteten din

Over 27 års erfaring

Tannimplantatet består oftest av en rot og en krone, akkurat som en naturlig tann. Roten består av titan som fester seg godt i benet etter at tannlegen har satt implantatet på plass. Kronen består oftest av porselen og ser svært naturtro ut. Implantatbehandling kan gjenskape én eller flere tenner, og kan til og med fungere som feste for løse proteser. Fordelen med et implantat er at det er en fast løsning som fungerer som en naturlig tann. Med tannimplantat kan man oppnå svært gode funksjonelle og estetiske resultater uten å skade nabotennene, ulikt en bro eller protese.

Tannimplantatbehandling krever nøyaktig planlegging og forutsetter at tannlegen undersøker mulighetene på forhånd. Implantatbehandling er kostbart og kan ta tid.

Lindesnes Tannlegesenter tilbyr en gratis og uforpliktende konsultasjon, slik du kan få mer informasjon og svar på eventuelle spørsmål.

Dessuten får du et skriftlig kostnadsoverslag på behandlingen etter besøket.

Bestill en uforpliktende og gratis implantatkonsultasjonBestill gratis konsultasjon
Lindesnes Tannlegenter smil tenner tannlege