Protesebehandling:
Erstatning av tenner

Protese - Erstatning av tenner

Protesebehandling

Har du mistet én eller flere tenner? Hos oss kan du få smilet og selvtilliten tilbake! Det er mange forskjellige løsninger som lar en erstatte tenner. Spør din tannlege om den beste løsningen for akkurat deg.

Helprotese og delprotese
Hvis du har mistet flere eller alle tenner i over- eller underkjeven, får du mulighet å velge en hel- eller delprotese. Dette er en avtagbar plate med tenner laget i akryl. Vi tar avtrykk og sender det til en tanntekniker som forbereder protesen. Det trengs flere avtaler for å tilpasse protesen optimalt. Hel- eller delprotese er den rimeligste måten å erstatte tenner på. For å forbedre stabiliteten til protesen og unngå fraktur, er det mulig å lage et nett i akryl som forsterker konstruksjonen.

Hvis du er allergisk mot akryl, kan vi også lage protese i et annet materiale tilpasset dine behov.

En delprotese er en avtagbar protese som erstatter én eller flere tenner. Den festes på dine eksisterende tenner med metallklammer. Dette sikrer bedre stabilitet når du snakker eller spiser mat. Protesen kan bli laget med kun akryl, eller forsterkes med et metallskjelett. Metallskjelettet er støpt inn i protesen, og har støtter og kroker festet til dine naturlige tenner.

Ofte får du også støtte fra Helfo for behandling med del- eller helprotese.

Bestill undersøkelse

Smil til verden, og verden smiler tilbake!

Immediat-protese

Hvis én eller flere av tennene dine må trekkes og du ikke ønsker å gå tannløs, har vi en god løsning for deg. En immediat-protese er en enkel protese laget i akryl. Den kan erstatte enten én eller flere tenner. Vi tar avtrykk av tennene dine slik at tanntekniker kan lage en protese. Når du deretter kommer for trekking av tennene, får du en ferdig protese med en gang. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for å måtte smile uten tenner.

Immediat-proteser er en god, midlertidig løsning for alle som planlegger videre protetisk behandling. Etter ekstraksjon kan tannkjøtt og bein forandre seg i formen. Hvis du bruker immediat-protese en stund, får du derfor et bedre estetisk resultat ved permanent protetikk.

Bestill undersøkelse
Lindesnes Tannlegenter før etter implantat krone bro

Teleskop/konusprotese

En teleskop- eller konusprotese er en bra løsning for deg som har mistet flere tenner, og da spesielt jeksler, og ønsker deg en fin, komfortabel tannerstatning. Teleskopprotesen er en avtagbar protese med høyere stabilitet og komfort enn vanlige proteser med klammer. Tannlegen må slipe minst to tenner for å lage kroner. Konstruksjonen består av en ytre krone i protesen og en indre krone sementert til en tann. Dette sikrer svært bra retensjon. Forbindelsen mellom tenner og protese er mye bedre og mer estetisk pen enn hva resultatet blir ved bruk av klammer. Metalldelene er ikke synlige i munnen. Teleskopprotesen er spesielt anbefalt for deg som ikke har nok bein til å kunne få implantater, og som ønsker deg en komfortabel og langvarig tannerstatning.

Bestill undersøkelse

Slidefeste-protese

En slidefeste-protese er en bra kombinasjonsløsning for deg som har tenner i front, men som mangler tenner bak. Tannlegen lager da en fastsittende bro / sammenhengende kroner på tennene i front.

En avtagbar protese kan festes til kronene med slidefeste, som er en spesiell metallkonstruksjon. Konstruksjonen sikrer god forbindelse mellom tenner og protese. Protesen sitter veldig godt fast i munnen, men du kan selv fjerne den, rense den og deretter sette den på plass igjen. Dette er et godt alternativ for deg som f.eks. har ikke nok bein og derfor ikke kan få implantater.

Slim-Line Alphatec: God måte å feste en gammel protese

Sliter du med en løs helprotese som vipper mye, eller må du bruke mye lim? Med alderen forsvinner bein ofte veldig fort. Resultatet er da en protese som ikke sitter fast, og som gjør det vanskeligere å snakke og spise. Hos oss er det mulig å feste gamle proteser med implantatsystemet Slim-Line. Det trengs nesten ingen kirurgi. Med to små skruer kan vi enkelt og raskt lage en forbindelse til din protese. Du kommer til oss med en løs protese, og går ut igjen med en som sitter mye bedre.

Stegg-protese

Dette er en god løsning for deg som mangler tenner og ønsker deg en stabil løsning støttet på implantater. Fortennene bevares ofte lengre enn jekslene, og derfor er beinkvaliteten ofte verre rundt de bakerste tennene. Man vil ofte ha nok bein for implantater i munnens front, men ikke bak.

Hvis dette gjelder deg, er stegg-protesen er en fin løsning. Du får minst to implantater, og et metallband koblet til disse. Metallbandet sikrer bedre stabilitet og en jevn fordeling av tyggekraften. Siden dette er en avtagbar helprotese med metallkonstruksjon støttet på implantater, gir løsningen svært god stabilitet.