Snorkeskinne

TMD - Temporo-mandibulær dysfunksjon

Få en god natts søvn

Har du problemer med å få en god natts søvn? Våkner du trøtt, i tillegg til at dine nærmeste klager på høylytt snorking? Dette er ikke bare slitsomt, men kan også være farlig for helsen din. Søvnapné eller pustestopp er en tilstand hvor luftveiene blokkeres, noe som fører til at du tidvis stopper å puste i løpet av natten.

Det finnes mange årsaker til søvnapné, inkludert høyt blodtrykk, misdannelse av de øvre luftveiene, nevrologiske eller psykologiske problemer, medikamenter eller annet.

Hvordan vet du at du sliter med pustestopp?

Hvis du ofte har hodepine og konsentrasjonsproblemer i løpet av dagen, eller du ikke føler deg uthvilt etter en god natts søvn, kan det være lurt å undersøke dette nærmere.

Bittskinne for god søvn

Hva er behandlingen?

Først bør du ta kontakt med fastlegen din for å få stilt korrekt diagnose. Det finnes flere behandlingsmuligheter – som blant annet CPAP, kirurgisk behandling og snorkeskinne.

I Norge blir søvnapné ofte behandlet med CPAP-apparat. I mange tilfeller har man ikke først prøvd en snorkeskinne, som er en mindre invasiv og omfattende behandlingsmulighet. En snorkeskinne gir i de fleste tilfeller like god effekt på snorking til tross for at utstyret er mye mindre og nettere enn et CPAP-apparat. Snorkeskinnen er i tillegg mer behagelig å sove med. En snorkeskinne ser nesten ut som tannbeskyttelsen som brukes ved boksing. Den er derfor enkel å ta med seg overalt – også på reise.

Hvordan kan tannlegen hjelpe deg med søvnapné? Hos oss kan du få en vurdering, og ved behov kan vi lage en snorkeskinne som kan brukes om natten. Snorkeskinnen skyver underkjeven litt fremover slik at luftveiene holdes frie og åpne.

Bestill time for en vurdering av behandlingsmuligheter hos oss!

Bestill undersøkelse